TJENESTER – profesjonell hjelp

Åsmund Bergwitz, daglig leder, og initiativtaker, har snart 30 års erfaring med design og anlegg av hager. Etter endt utdannelse har han bl.a. bodd 1 år i Japan, og studert japansk hagekunst. Han har siden 1992 hatt eget anleggsgartnerfirma og tilbyr Konsultasjon, design, og anlegg av moderne nordiske, og japansk inspirerte hager.

Vi er en sammensveiset, samvittighetsfull stab på 3 som utfører alt fra idé til ferdig resultat. Vi eier gravemaskin, hjullaster, div. småmaskiner og mye bra redskap, som i kombinasjon med kompetanse og sunn fornuft gjør oss i stand til å utføre topp håndtverk til fornuftige priser.

Ønsker du en japansk inspirert hage? Kontakt: asmund@holehagesenter.no


IDÉTIME:
Besøk i din egen hage, varighet inntil 1,5 t.

På bakgrunn av eiers behov og ressurser, tomtens estetiske og praktiske potensiale, gis råd og veiledning vedr. økonomi, estetikk, gjennomføring, vedlikehold, hva kan man gjøre selv / hva bør settes bort, hvor får man tak i? hva koster? og mye mer.. Idetime er klargjørende, og gir grunnlag for beslutninger om veien videre. Vårt store kompetansefortrinn er nesten 30 års helhetlig erfaring med design, anlegg og vedlikehold. Vi vet hva som fungerer!

PRIS: 1.500,- + mva (inkl. kjøring Oslo & omegn) eller etter avtale


tegning hage plan

2D (Dr. Museum)

3D (Oscarsgt)

3D (Oscarsgt)

Skisse (Florabakken)

 

TEGNING

Målsatt 2D eller 3D hageplan m. planteliste & omtale av hver plante. Omfatter også konstruksjoner, bygg, installasjoner, belysn. etc. Et særdeles viktig verktøy om man vil beholde kontrollen gjennom anlegg / rehabiliteringsprosessen, enten man velger å gjøre jobben selv, eller sette den bort. En hageplan konkretiserer problemstillingene, hjelper med visualisering og fornuftig planlegging. Ikke minst forhindres dyre impulskjøp på hagesentrene og andre kanskje mer alvorlige feilgrep.

PRISER: (alm. privathage ca 1 mål) eller etter avtale
Digital tegning 2D: 15.000,- + mva
Digital tegning 3D: 20.000,- + mva
Forenklet håndtegnet skisse: 10.000,- + mva


anlegg hage utføre mur grøntanlegg fundament drenering belegg tre metall konstruksjoner gjerde terrasse naturstein

ANLEGG

Vi tar på oss små og mellomstore anlegg, og utfører, eller administrerer stort sett alt fra oppstart til ferdigstillelse. Vårt spesiale er japansk inspirerte, og moderne nordiske hager, men vi har kompetanse, og utfører også tradisjonelle anleggsgartneroppgaver som trapper, murer, grøntanlegg, fundamentering, drenering, belegg, tre og metallkonstruksjoner, gjerder terrasser, naturstein m.m. Vi er fleksible, og baker gjerne egeninnsats fra byggherre inn i samarbeidsavtalen.

PRIS: Fastpris, eller timespris


Vedlikehold hage beskjæring luking planter

VEDLIKEHOLD

Vedlikehold er lystbetont og gir stor uttelling for lite arbeid hvis man gjør det riktig. Hemmeligheten er "timing" og vi kombinerer gjerne vårt arbeid med opplæring, slik at kunden kan ta over arbeidet selv om ønskelig. Gjødsling, kalking, luking, beskjæring, trefelling, utskifting planter m.m.

PRIS: Etter avtale


workshop
workshop workshop workshop

BESKJÆRING

Beskjæring er viktig! Det tilfører karakter, orden, estetikk, funksjonalitet og ikke minst foryngelse (= økt levetid) Har du f.eks. et gammelt karakteristisk epletre du er glad i? Ta vare på det! Vi har spesiell kompetanse på både japansk inspirert formskjæring, (Niwaki) frukt, bær, roser, busker og trær – stort og smått. Ved å kombinere beskjæringsjobben med opplæring, får kunden gjennom økt forståelse mindre arbeidsbyrde og økt hageglede.

PRIS: 500,-/t + mva pr. pers.

Les også om våre beskjæringskurs.


bambusgjerde
bambusgjerde bambusgjerde bambusgjerde bambusgjerde

BAMBUSGJERDE
Se også i nettbutikken for våre bambusprodukter

Vi kan tilby et stort utvalg bambusprodukter, klassiske bambusgjerder m.m., samt montering av disse.

En naturlig, lett og sjarmerende avgrensning. Muligheten til selv å designe en kombinasjon av stor / liten transparens gir deg anledning til fullstendig skjerming eller trekke inn attraktive elementer fra omgivelsene. Dette kalles shakkei i den japanske hagekunsten og betyr å "låne" landskap.
Du avgrenser hagen, gjør den større, og integrerer bedre (!!)

Bambusgjerdet får en vakker, naturlig, grå patina, men den gyldne fargen kan gjenopplives. Holdbarhet ca 15 år avhengig av sol / skygge / fuktighet m.m. Gjerdet er lett å fornye, helt eller delvis.

Sammenlignet med gjerdetyper i tilsvarende kvalitet er prisnivå ca "midt på treet."

Mer om Bambus

Vi fører flere alternativer av bambusgjerder:
Komplett prisliste (inkl. bestillingsvarer) eller kontakt Åsmund epost
mob. 90 110 110 for flere alternativer
.

Ref.: Maridalsveien, Drammens Museum


SLIP & REHAB KNIVER & SAKSER

– innlevering & betaling i butikk

Topp kvalitet, skarpt som barberblad

Vi setter opp, renser (rust mm), og sliper sakser og kniver med de beste japanske brynene. Vi har kompetansen, og resultatet blir som barberblad. 
Se video

Bestill i nettbutikk

PRISER SLIP KNIV / SAKS:
1 stk: 250,- 
2 stk: 450,-
Flere enn 3:  200,- / stk.

Rep. større skader etter avtale (epost Mob: 967 17 994)

LOGISTIKK:
Innlevering i butikk Hole Hagesenter Kirkevn. 50 (åpent tors-fre. 12-18:00 og lørd. 12-16:00) 
Max 3 dager leveringstid

Mer om behandling av japansk stål