KURS / AKTIVITETER / WORKSHOPS – profesjonell veiledning

Vi holder en rekke kurs og aktiviteter relatert til hagehold og bruk/vedlikehold av proffverktøy.

Følg med: nyhetsbrev / facebook

Kontakt: asmund@holehagesenter.no


workshop
workshop workshop workshop

Beskjæringsworkshop i egen hage

Beskjæring er viktig! Det tilfører karakter, orden, estetikk, funksjonalitet og ikke minst foryngelse (= økt levetid) Har du f.eks. et gammelt karakteristisk epletre du er glad i? Ta vare på det! Vi har spesiell kompetanse på både japansk inspirert formskjæring, (Niwaki) frukt, bær, roser, busker og trær – stort og smått. Ved å kombinere beskjæringsjobben med opplæring, får kunden gjennom økt forståelse mindre arbeidsbyrde og økt hageglede.

PRIS: 500,-/t + mva

Les også om våre kurs i Niwaki & Skulpturell beskjæring med Jake Hobson.


Andre workshops / events

Workshop & demonstrasjon – japansk stål, lidenskap, vedlikehold og bruk
13. juni 2015 Gratis adgang

8. juni 2016 Gratis adgang

- - - - - - - - - - - - - -

 


Privat opplæring

Vi deler gjerne vår kompetanse for å sammen bygge opp og ta vare på hagen din.
Les om våre idétimer eller ta kontakt for en privat workshop i din egen hage.


Foredrag Japansk inspirerte hager

Åsmund Bergwitz har holdt en rekke foredrag og workshops for fagfolk, gartnerskoler, foreninger og private med tema japanske hager.

Kort forklart handler det om en minimalistisk kunstnerisk tolkning av estetikken i naturen - universelle prinsipper. Foredragene tar for seg estetikk, filosofi, praktisk gjennomføring og økonomi inkl. spørsmål / svar. En sentral del av av foredraget handler om hvordan vi ved hjelp av over 1000 år gamle japanske tradisjoner kan få hjelp til å forstå estetikken i norsk natur, og bringe dette inn i hagene.

Pris Oslo & omegn: 5.000,-


Yamadori

Hole Hagesenter har vært på Yamadori = jap. "å hente trær fra fjellsiden"

Trærne vi bruker i japanske hager kan være noe man snubler over i skogen, et vakkert, særegent individ med alder og karakter – naturen som kunstform.

Trær man finner i naturen har et helt annet utgangspunkt enn trær man får fra en planteskole. Planteskoler fremmer hurtig lengdevekst og rette, symmetriske stammer. For at treet skal få karakteren man ønsker, må den ha noe som gir den særpreg, gjerne krokete greiner kanskje som et resultat av tøffe levevilkår. Dette er også ting vi prøver å få frem gjennom niwaki beskjæring – den menneskelige tilnærmingen.

Å hente et tre fra naturen er som å hente hjem et individ, som kultiveres frem. Vi fortsetter å forme trærne i årene fremover, og bygger på et naturlig potensiale. Natur og menneske smelter litt sammen.

Hole Hagesenter har samlet inn mye fin, krokete norsk furu for salg og viderekultivering. Ved interesse se her eller kontakt Åsmund 90 110 110